Aalle: Szörnyen büszke voltam a nagyszabású és nagyszerű tervemre. Már régóta terveztem, hogyan erősíthetném meg a kapcsolatot Kent és Sussex között, hogy mi, a szászok igazhitű és dicső népe formálisan is összetartsunk. (ez túl kifinomult lett, na sebaj) Már nagyon régóta figyeltettem a lányomat. A puszta létezésével is nyűg volt a nyakamon, de végre találtam valami értelmet annak, hogy az asszony megszülte. Mármint az előző, mert a mostani az alig volt idősebb nála. Gundleus, a kedvenc fiam mellettem ült, Octa pedig velünk szemben. Zöldfülű kölyök volt még, emiatt is voltam biztos abban, hogy nem mer ellentmondani az ajánlat hallatán.
Old Lady Apáca
Csatlakozás dátuma : 2014. Mar. 13. Hozzászólások száma : 250
(sírokxD<3) Octa Egy pillanatnyi látszólagos mérlegelés után bólintottam. Valójában egyáltalán nem mérlegeltem, hisz már rég meghoztam a döntésem. Elég egyértelmű volt. - Leányod mától asszonyom. - Ezzel a szövetség szinte már meg is köttetett. A formalitások még hátravannak ugyan, de ha nem eresztjük bő lére, még ma végezhetünk mindennel. A mi szertartásaink nem voltak sem hosszadalmasak, sem bonyolultak. A frigy a férfiak által szóban megköttettetik, a törzs előtt kihirdettetik, este elhálják, s már érvényesnek számít. Az első lépést már megtettük.
X Nyílt a fülke faajtaja, s két harcos nézett egyszerre a szemembe. Intettek, hogy induljak, és közrefogva kísértek a Harcosok Termének bejáratáig, ahol megálljt intettek. Gondolom jelre vártak, hogy belépjünk.
Aalle
Csatlakozás dátuma : 2014. Sep. 09. Hozzászólások száma : 106
Aalle: Egy határozott és lendületes kézmozdulattal jeleztem, hogy beengedhetik a lányomat. Már alig vártam, hogy túl legyünk ezen a frigyen és Octa elvigye innen a lányomat. Végre megszabadulhattam attól a púptól a hátamon, és mindezt hasznosan.
Octa: Kellemesen kellett csalódnom a lányban. Atyjával ellentétben nem volt nagydarab, medvére emlékeztető teremtés. Nem is volt olyan szép, akinek mindenki csodájára járt, ámde ezért kárpótolt nászunk gyümölcse. Nem, nem a leendő gyermekeinkre gondoltam... Hanem arra, hogy politikailag mennyire jó lépés ez
Old Lady Apáca
X Beléptem a termembe, és elsétáltam apám ormótlan trónusáig. Lehajoltam, hogy megcsókoljam a köpenye szegélyét, miként az elvárt volt, majd a számomra ismeretlen férfi elé lépve ugyanezt tettem. Nem sokat gondolkoztam rajta, ki is lehet és miért van itt, csak érdektelenül hagytam, hogy jöjjön, aminek jönnie kell. Nem szólaltam meg, hiszen tiszteletlenségnek számított volna, ha én kezdeményezek beszélgetést anélkül, hogy kérdeztek volna.
Gundleus Elvigyorogtam, ezzel kivillantva mind a huszonöt sárga fogamat. Már nagyon vártam az este látványosságát. Én is szerezni fogok magamnak valakit éjszakára.
Aalle
Octa: (nem tudom megjegyezni a nevétxd) A viselkedése semmi kifogásolnivalót nem hagyott maga után, habár kissé érdektelennek tűnt. Sebaj, lesz ez még így se... Hamarosan úgyis megtudja, mit ötlöttünk ki az apjával és az édesbátyjával.
Aalle: Gundleus a gyerekeim gyöngye. Büszke voltam rá, hogy nemcsak a lányomat, hanem őt is felvonultathattam az ijfú Octa előtt. Hadd félje Sussex harcosait, törzsfőjét és a leendő trónörököst. Mert biztisra vettem, hogy Gundleus lesz az.
Old Lady Apáca
X Apám alig egy mondatba sűrítve kijelentette, hogy ma asszonyul megyek Octához, Kent hadurához. A hírrel felkeltette az érdeklődésemet, és ha nem is nagyon feltűnően, de végigfuttattam a tekintetemet a férfin. Fiatal volt, és mint kiderült, Kent királya. Ez mondhatni biztatóan hangzott.. A legtöbb lány rémálma, hogy egy öreg, rút, barbár és erőszakos férfihez adják. Octa nem volt sem öreg, sem rút, bár a másik kettő még kiderülhet róla.
Gondleus Már percekkel ezelőtt elküldtem egy rabszolgát, hogy hirdesse ki a készülő eseményt. Nagyon siettettem az eseményeket. Nem éreztem szükségét, hogy akár csak egy szó erejéig is összeismertessük őket, semmi értelme nem lett volna. Elég idejük lesz még megismerniük egymást.
Aalle
Octa: A pej ménem hátán ügettem újdonsült feleségem mellett. Hosszú volt még az út Kent fővárosáig és nem terveztem túl sok pihenőt, minél hamarabb vissza akartam érni. Már nagyon vártam, hogy az új királynéval (törzsfőnéxd) az oldalamon léphessek be és mindenki megtudja, ő Aalle hadúr, Sussex törzsfőjének a lánya. Remek politikai lépés volt mindkettőnk részéről ez a frigy. A lovak is fáradni kezdtek, hiszen már órák óta ügettünk kitartóan. - Elfáradtál? - fordultam X felé, noha a válasza nem befolyásolta különösképpen a tempót. (olyan zavaró, hogy nincs nevexD)
Aalle
Tárgy: Re: Fénypontok Vas. Szept. 28, 2014 12:09 am
(XDDDD) Octa: (aki nem Octopus) Valóban elnyerte a tetszésemet a fiatal lány szívóssága. Hiába volt Aalle elsőszülött lánya, akkor sem feltételeztem róla ilyen mértékű keménységet. De ez csak jó. Mégis ki akarna egy nyivákoló, gyerekes asszonyt, aki még ahhoz is éretlen és gyenge, hogy egy hosszabb utat átvészeljen? Az ilyen asszony hogyan szülne gyermeket és nevelné fel, hogyan állna ura rendelkezésére? - Helyes. Már nincs sok hátra az első táborhelyünkig, ott majd megpihenhetsz, X.
Old Lady Apáca
Tárgy: Re: Fénypontok Vas. Szept. 28, 2014 12:17 am
X Nem mintha nem lettem volna halálosan fáradt, és nem dőltem volna le szívesen egy tisztásra, de nem akartam azzal kezdeni, hogy nyafogok. Vagy talán inkább nem mertem. Apám rendesen belém verte, hol a helyem és miként kell viselkednem. Bólintottam. - Örömmel hallom, királyom. Már várom, hogy országodba érjünk, s megcsodálhassam annak tájait. - A mondandóm nem ez volt, inkább egy burkolt kérést bocsátottam felé, hogy beszéljen az országról. Asszonynak "hallgass" a neve, kérdeznie tilos volt, kérnie bűn, de voltak praktikák ezek elkerülésére.